Waarom de PZC damwanden van staal?

PZC profielen stalen damwanden
drukken PZC damwand
Drukken van de PZC damwand

De PZC-damwanden zijn warmgewalste damwanden van het type “Z”.  Er zijn veel soorten beschikbaar en deze zijn te koop en te huur en snel leverbaar vaak zelfs op voorraad. We leveren Sinds 2004 hebben we ons assortiment uitgebreid met de damwanden van het Amerikaanse Gerdau. Zij leveren PZC- profielen die veel wordt toegepast in de grond- en waterkering. Vanaf 2011 is de serie van Gerdau uitgebreid met het nieuwe PZC 39 profiel.

 

PZC-damwanden hebben een unieke eigenschap waarmee dit type damwand zich onderscheid van andere typen damwanden: de ijzersterke en unieke ‘Ball en Socket slotverbinding’. Deze verbinding werd decennia geleden al toegepast op damwanden (het is eigenlijk een van de oudste damwandverbindingen die er nog bestaan) en is nu weer helemaal terug op het toneel.

 

Wanneer worden deze PZC damwanden toegepast en bij ons besteld?

De sterkte van het staal maakt dat deze profielen bij bijna alle projecten verwerkt kunnen worden:

De PZC damwanden kunnen worden toegepast bij kanaalwerk, kademuren, tunnels, ondergrondse parkeergarages. En zowel in blijvende als tijdelijke constructies.

 

 

Enkele kenmerken van de PZC-profielen van Gerdau zijn:

  • Gewicht en sterkteverhouding zijn optimaal
  • Slotvormen die minimaal 2,5 maal hogere trekkrachten kunnen opnemen
  • De sterke sloten zorgen ervoor dat er minder planken uit het slot raken 
  • Minder verbrande sloten (door de specifieke slotvorm) 
  • Ideaal voor drukmachines, op locaties 
  • Sterk verhoogde levensduur
  • Minimale staalkwaliteit S 355 GP
  • Conform de eisen en toleranties van NEN EN 10248 deel 1 en 2
  • Ook hebben wij voor deze profielen een ruime keus aan standaard hoekprofielen, waardoor hoekoplossingen eenvoudig zijn te realiseren.

We hebben inmiddels al vele tientallen succesvolle projecten op onze naam staan waar de PZC- damwanden zijn gebruikt en zijnde exclusieve vertegenwoordiger van deze PZC-damwandprofielen en daar zijn we uiteraard trots op. Het PZC-profiel verschilt van het gebruikelijke Z-profiel door de Ball en Socket verbinding. Ervaring en tests hebben uitgewezen dat deze damwandslotverbinding uitermate sterk is. Tijdens het aanbrengen van de PZC damwand is door deze sterke Ball en Socket verbinding er een verwaarloosbare kleine kans dat er slotschade ontstaat en dus hoeft de damwand er ook niet opnieuw uit en in gezet te worden. Een win win situatie!

Vooral op locaties waar gekozen wordt voor drukmachines om de damwanden in de grond te brengen in plaats van heien en trillen geluidshinder en te veel trillingen veroorzaken is drukken met PZC damwanden de ideale oplossing!

En omdat wij zeker willen weten dat we onze afnemers tevreden kunnen laten werken en onze mooie worden willen waarmaken hebben we ook tests laten uitvoeren. We willen namelijk dat u terugkomt als afnemer, vaker besteld en/of huurt en tevreden bent over onze producten!

We hebben een gerenommeerd laboratorium ingeschakeld om tests uit te voeren. Zij heeft verschillende stalen damwanden van verschillende leveranciers getest op de sterkte van het slot, onder andere van de AZ-18, PZC 18 en Hoesch 1700.

Uit elk damwand profiel zijn twee stukken gesneden met aan ieder uiteinde een op elkaar passend slot. Vervolgens zijn de sloten in elkaar geschoven, niet gesponst of gelast. Tijdens de test is geprobeerd om beide damwandzijdes in tegengestelde richting uit elkaar te trekken, om het damwand slot te laten bezwijken. De testresultaten hebben aangetoond dat het stalen PZC-profiel van Gerdau veruit als beste uit de test is gekomen en het bleek zelfs meer dan twee keer zo sterk te zijn als alle andere slotverbindingen. Ook behield de PZC-damwand het beste zijn vorm, ook na de test. We willen ook u graag overtuigen, neemt u hiervoor contact met ons op?

PZC profielen stalen damwanden pzc 12 tm 41
ZZ stalen damwand profielen
PZC profielen afmetingen in beeld

Aanvullende tekst over PZC profielen en hoekprofielen.

De Bullhead

Joker

PZ90

WOM

Als voorbeeld data sheet stalen
damwand PZC-12:

        
WaardeEenheidWandEnkelDubbel   
Elastisch weerstandsmomentcm31.2008501.700   
Traagheidsmomentcm419.08013.51027.020   
Gewichtkg/m9869138   
Coating Oppervlakm2/m2,421,713,42   
Staaldoorsnedecm288124,3248,6   
        
StaalkwaliteitS240GPS270GPS320GPS355GPS390GPS430GP 
Staalklasse223333

Meer informatie over de verschillende afmetingen van onze pzc damwanden is te vinden via deze link.

PZC Hoekprofielen stalen damwanden
PZC hoekprofielen afmetingen in beeld

“Grote voorraad en direct beschikbaar”