STALEN DAMWAND

Slotdichting

Slotafdichting stalen damwanden

Wadit slotafdichting Stalen damwanden gooimeer
PU dichting Hoesch dichtingssysteem stalen damwanden

Wadit is de perfecte slotafdichting

Wanneer de damwandsloten met Wadit gevuld worden heeft een perfecte slotafdichting. Dit is dus een zeer goede en kosteneffectieve oplossing. In iedere waterkerende damwand is lekkage zeer ongewenst, kies dus voor Wadit!

Wadit is een bitumen-soortige dichting die op hoge temperatuur in de damwandsloten wordt gegoten. Wadit is een met styreenbutadiëen gemodificeerd (rubber) elastomeer en heeft een zeer sterke hechting en een uiterst hoge flexibiliteit, ook bij lage temperaturen. Na het aanbrengen blijft Wadit tot ca. -20° C plastisch. Boven de 0° C kan Wadit zonder toevoegingen worden toegepast; onder de 0° C wordt de flexibiliteit verbeterd door Wadit Flex toe te voegen.

Flexibiliteit van de slotdichting is van cruciaal belang voor een blijvende afdichting. Iedere damwand zal in de gebruikersfase binnen bepaalde marges bewegen. Zolang de slotdichting deze bewegingen kan blijven volgen, blijft de wand waterdicht. Daarom zijn flexibiliteit (ook bij lage temperaturen) en hechting twee belangrijke eisen aan de slotdichting.

Meer informatie over Wadit Slotafdichting? Klik dan hier

PU Dichting Systeem Hoesch

Een zeer adequate dichting, is het polyurethaan dichting systeem Hoesch. Deze machinaal geprofileerde dichting wordt fabriekmatig aangebracht in het vrije heislot en wordt geïnjecteerd in het middenslot van de dubbele damwandprofielen. Door het gebruik van een primer wordt een zeer goede hechting gerealiseerd tussen damwandprofiel en dichting.

Meer informatie over PU dichting systeem Hoesch? Klik dan hier