Z damwanden

profiel Z damwanden
ZZ stalen damwand

Stalen Damwanden (Gooimeer BV) levert stalen Z-damwanden, ijzersterk, prijstechnisch gunstig en snel geleverd! 

Z-damwand heeft deze naam gekregen vanwege het model van de enkele damwand: de enkele damwand los bekeken heeft de vorm van een z.

De Z-profiel damwand wordt veel toegepast en besteld omdat dit type een groter weerstandsmoment kan hebben (Wx van 1.200 tot 5.200 cm3 /m) en reken technisch gezien hoeven deze profielen niet in sterkte gereduceerd te worden omdat de sloten aan de buitenzijde zitten en er zodoende geen scheve buiging kan optreden.

Toepassing:

In allerlei grond-en waterkerende constructies van kleine tot grote projecten

We hebben een nieuwe leverancier erbij gevonden die aan alle strenge kwaliteitseisen voldoet: de Chinese fabriek Zizhu

Deze fabriek heeft een hypermoderne nieuwe fabriek gebouwd in 2015 waar wij de hele nieuwe reeks stalen damwand ZZ-profielen met een breedte van 700 en 770 mm in de sterkteklassen van 1.200 – 5.200 cm3/m vandaan halen. Deze nieuwe profielen zijn zeer economisch en van een hoge kwaliteit en voldoen vanzelfsprekend aan alle eisen zoals gesteld in de EN 10248 deel 1 en 2. Uiteraard kunnen de damwanden met een 3.1 attest geleverd worden.

Belangrijk voor u is om te vermelden dat onze eisen hoger zijn dan de minimale eisen die gesteld worden. De ZZ-damwanden worden geleverd met de nominale waardes zoals die vermeld zijn in de tabellen. Waar veel concurrenten rekenen met de lengte en dikte berekeningen met een min-toleranties leveren wij nominale waardes! De Zizhu fabriek is erin geslaagd de Z-profielen consistent kaarsrecht te walsen en ook nog eens ruim binnen de toegestane toleranties te leveren. Naast de rechtheid is ook de slotgeometrie perfect en juist deze slotverbinding vormt bij de damwandconstructie een cruciaal onderdeel!

Kort samengevat zijn de Z-profiel damwanden kaarsrecht, gecombineerd met de precieze waarden, heeft deze daardoor een veel langere levensduur dan die van andere producenten, omdat slijtage aan de sloten tijdens het aanbrengen tot een minimum wordt beperkt en voldoen deze Z profielen damwanden aan alle gestelde normen.

En ook de lange levensduur is handig voor de verhuur. Heeft u een kortdurend project waar u ZZ-profielen in nodig heeft? Huren kan dus ook.

 

De belangrijkste karakteristieken van deze nieuwe Z-profielen zijn:

  • Verstevigd Larssen-slot (zie afbeelding)
  • Profielbreedte van 700 en 770 mm
  • Grote verscheidenheid aan profielen,
  • Optimale sterkte/gewichtsverhouding
  • In alle staalkwaliteiten leverbaar
  • Deze stalen profielen zijn leverbaar als enkele-, dubbele-, drievoudige en viervoudige planken.
  • Lange levensduur
Stalen damwanden ZZ-profielen folder nov 2017
ZZ stalen damwand profielen